Izgradnja bazena

  • odlika 1

    30 Godina iskustva

  • odlika 2

    Pružamo usluge širom Srbije

  • odlika 3

    Profesionalna gradnja bazena

D-impex blog icon

Da li ste u procesu planiranja ili izgradnje bazena? Saznajte sve o bazenima direktno od stručnjaka.

Pogledajte na našem blogu
D-impex support servis

Nemojte oklevati ukoliko imate bilo kakvo pitanje, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo da pomognemo koliko god možemo.

Vidi kontakt podatke

Gradnja bazena Srbija

Ukoliko razmišljate o kupovini ili gradnji bazena u dvorištu ili kući pogledajte našu široku ponudu. Nudimo Lajnerske bazene, Betonske bazene, Bazene od ISO blok i Hidro masažne kade. Ukoliko već imate bazen, pogledajte koje opcije i koju bazensku opremu nudimo za njegovu nadogradnju i poboljšanje.

Nove tehnologije folija za bazene dovele su do smanjenja cene i mogućnosti da se veći broj ljudi odluči za izgradnju bazena u dvorištu svoje kuće, vikendice itd. Ukoliko razmišljate o izgradnji sopstvenog bazena pogledajte više na Planiranje Bazena.

Lajnerski bazeni

Lajnerski bazeni

Kako isplanirati bazen

Planiranje bazena

Roboti za ciscenje bazena srbija

Roboti za čišćenje bazena

Dodatna oprema za bazene

Vodopadi

Bazeni od ISO bloka

Bazeni od ISO bloka

izgradnja betonskih bazena

Betonski bazeni

Kupole za bazene

Kupole za bazene

Prekrivaci za bazene

Prekrivači

Hidromasazne kade

Hidromasažne kade

Hidromasazne pumpe za dvorisne bazene

Hidromasažne pumpe

prodaja opreme za bazene

Dodatna oprema za bazen

Osvetljenje za bazene

Osvetljenje bazena

Lajnerski bazeni

Lajnerski bazeni grade se tako što se u iskopanu rupu, nakon izlivanja armirane betonske ploče, postavlja ram koji može biti od različitih materijala (kod nas je to najčešće čelični lim), a zatim se unutrašnjost bazena oblaže specijalnom folijom (lajnerom). Za izgradnju lajnerskog bazena potrebno je ne oko 4 nedelje. Lajnerski bazeni izrađuju se u preko 20 dimenzija, a dubine su do 1,5 m. Sva oprema (filtracija, atrakcije, rasveta, grejanje…) ugrađuje se prilikom montaže bazena. Kao i u slučaju drugih vrsta bazena, i kod lajnerskog treba u fazi planiranja predvideti opremu koja se želi ugraditi u budućnosti, kako bi se ostavila neophodna instalacija za kasniju ugradnju. Prednost ovog tipa bazena jeste niska cena.

Betonski bazeni

Betonski bazeni se grade tako što se na betonsku košuljicu postavljaju zidovi od armiranog betona. Nakon toga se postavlja hidroizolacija, a zatim i željeni završni materijal. Završni materijali pri izradi betonskih bazena mogu biti pločice (staklene ili keramičke), različiti premazi ili folije. Po načinu odvođenja vode na filtraciju, ova vrsta bazena deli se na skimerske i prelivne bazene. Skimerski bazeni su oni kod kojih se skimer (otvor kroz koji voda odlazi do filtera) nalazi unutar bazena, a kod prelivnih bazena voda se konstantno preliva iz bazena i odlazi u podzemni betonski rezervoar, ispod ili pored bazena, odakle ide dalje na filtraciju.

Bazen od ISO blokova

Bazen od ISO blokova omogućavaju uštedu, ne samo u vremenu koje je potrebno za izgradnuju bazena, nego i u novcu. Glavna prednost ovog sistema gradnje jeste lakoća upotrebe: nakon postavljanja betonske ploče, blokovi se slažu, armiraju, a zatim se u njih sipa beton. Osim što je jeftiniji od klasičnog betonskog bazena, ovaj sistem gradnje je brži i lakši, a ujedno i čistiji za okolinu. Zahvaljujući oblicima ISO blokova (pravougaoni i savijeni) može se izraditi bazen bilo kog oblika. Blokovi imaju i odlična termoizolaciona svojstva, tako da je odavanje toplote oko 10 puta manje zbog prisustva vazduha unutar materijala.

Hidro masažne kade

Hidro masažne kade mogu biti ugradne, ako se montiraju u pod, a mogu biti i samostojeće kade. Samostojeće se mogu instalirati u bašti, na terasi, verandi ili zimskoj bašti. Samostojeće kade imaju veću mogućnost pozicioniranja, a dodatna prednost im je ta što je možete nositi sa sobom ako se preselite u novu kuću. Sve hidromasažne kade opremljene su masažnim pumpama, grejačima vode, kontrolnim panelima, kao i opcionim dodacima za muziku, podvodnu rasvetu, itd. Izrađuju se u raznim veličinama i za različit broj osoba. Unutrašnja školjka može biti različitih boja, a oplata od različitih materijala (veštačko ili prirodno drvo ili metalna struktura).

Video uputstva:

Ukoliko ste naš klijent kontaktirajte nas za ostala upustva i druge benefite